Gratis verzending vanaf € 80,00
Voor 17.00 uur besteld, morgen thuis

Wat is EGCG

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis. Groene thee is al eeuwen en eeuwen zeer populair in China en Japan, vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. De laatste jaren wordt groene thee ook steeds populairder in het Westen.

De groene theeplant stimuleert de gezondheid van steeds meer Nederlanders!

Pas de laatste decennia dringt tot de medische stand in Nederland door wat precies de vele gunstige effecten van de groene theeplant op uw gezondheid en weerstand zijn. Helemaal nadat het proces lukte om de natuurlijke werkzame stof EGCG uit de groene theeplant te halen en in werkzame capsules te stoppen voor dagelijks gebruik, nam het gebruik in Nederland hand over hand toe. Onderzoek bewijst dat het drinken van groene thee bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Ook zien we dat groene thee de algehele gezondheid bevordert en dat het helpt bij de preventie en de behandeling van diverse chronische ziekten.

Het draait om de stof EGCG

De stof EGCG is het belangrijkste bestanddeel in groene thee. Aan deze stof dankt groene thee zijn geneeskrachtige werking. Bij groene thee worden de verse blaadjes gestoomd. Dit voorkomt dat de polyfenolen oxideren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat EGCG een zeer sterke antioxidant is waaraan talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen worden toegeschreven.

Iederéén in de familie heeft baat bij EGCG

De werkzame stof EGCG uit de groene theeplant houdt elk lid van uw familie mooi, jong en sterk. Van kind tot ouders. Van ouders tot grootouders. Begin er nu mee, verhoog uw weerstand en geniet jarenlang van een gezond, mooi en fit lichaam en houdt ziektes, bacteriën en ontstekingen op afstand!

 • Goed voor hart- en bloedvaten.
 • Helpt bij verlaging van het cholesterolgehalte.
 • Verhoogt de vetverbranding.
 • Krachtige antioxidant.  

Is het slikken van EGCG veilig?

 • Uit onderzoek blijkt dat u zelfs zeer hoge dosis van deze stof veilig kunt slikken.
 • In Amerika heeft FDA (Food and Drug Administration) de stof als veilig verklaard.  

De 7 belangrijkste eigenschappen van EGCG voor….u:

 1. Uw lichaam verbruikt meer energie, dus verliest u meer vet.
 2. U ervaart een verlaging van het slechte LDL-cholesterol.
 3. EGCG stelt het krijgen van diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) uit.
 4. EGCG is een sterke antioxidant. Dit is onder andere belangrijk voor de preventie van kanker.
 5. Psoriasis patiënten hebben baat bij EGCG.
 6. U heeft minder kans op tandbederf en tandvleesontstekingen.
 7. EGCG bevordert een biologisch evenwicht in uw maagdarmkanaal.

Wat doet EGCG allemaal

Het energieverbruik van het lichaam neemt toe (thermogenese), hierdoor helpt het om af te vallen en het lichaamsgewicht onder controle te krijgen. Het geeft een verlaging van het (slechte) LDL-cholesterol en verhoging van het (goede) HDL-cholesterol.

De verhouding tussen deze vormen van cholesterol neemt af, dit betekent een daling van een risicofactor op het krijgen van hart- en vaatziekten. Cholesterol wordt ook verhoogd uitgescheiden met de ontlasting bij het gebruik van EGCG.

Bovenstaande kenmerken worden gezamenlijk getypeerd als het Metabool Syndroom, een aandoening die wordt getypeerd door obesitas (overgewicht), hoge bloeddruk en hoge cholesterolwaarden en een verstoorde glucose en insuline metabolisme (diabetes). Dit geeft een verhoogde kans op het ontwikkelen van hart en vaatziekten en diabetes type 2.

EGCG uit groene thee doet het energieverbruik en de verbranding van de vetzuren toenemen, remt de vetcellen in haar ontwikkeling en het vermindert de vetopname. Bloedsuikerwaarden worden verlaagd. Dit alles wijst er op dat het de ontwikkeling van het Metabool Syndroom doet afnemen.

EGCG is een sterke antioxidant. Dit is onder andere belangrijk voor de preventie van kanker. De antioxidante werking is al te meten 1-2 uur na inname, na herhaald gebruik gedurende 7 weken is een verminderde oxidatieve schade aan het DNA waar te nemen en zijn er minder vrije radicalen in het bloed

Het bevordert een biologisch evenwicht in het maagdarmkanaal, het remt de groei van pathogene (ziekmakende) bacteriën. Daarnaast wordt de ontwikkeling van de commensale (normaal in het lichaam levende) bacteriën gereguleerd.

Het HIV virus (de veroorzaker van AIDS) wordt in laboratoriumonderzoek geremd door EGCG, het is echter nog niet duidelijk of dit ook in het menselijk lichaam het geval is.


De veiligheid van EGCG heeft u zelf in de hand…

Is het slikken van EGCG veilig? Uit onderzoek blijkt dat u zelfs zeer hoge dosis van deze stof veilig kunt slikken. In Amerika heeft FDA (Food and Drug Administration) de stof als veilig verklaard. Graag geven wij u enkele tips.

 • Het is van cruciaal om preparaten te kiezen met uitsluitend gezuiverde EGCG erin, de andere bestanddelen zijn niet noodzakelijk!
 • De minder zuivere groene thee-extracten bevatten mogelijk ook andere, soms schadelijke, stoffen die in de theeplant zitten zoals: pesticiden, zware metalen en coffeïne.
 • De grondstof met een gehalte van 94% aan EGCG heeft niet voor niets in de Verenigde Staten een GRAS-certificaat (Generally Recognized As Safe)!

Onderzoek bewijst: EGCG strijdt gericht mee tegen psoriasis

Psoriasis is een veelvoorkomende niet-besmettelijke huidaandoening met rode en schilferende plekken, vooral op de ellebogen, de knieën en het behaarde hoofd. Bij het ontstaan van psoriasis speelt erfelijke aanleg een belangrijke rol. Daarnaast kunnen andere factoren, zoals infecties, beschadiging van de huid en medicijnen het verloop van psoriasis beïnvloeden.

“In Zweden is uit onderzoek naar het effect van EGCG gebleken dat EGCG de angiogenese remt.”

Onderzoek bewijst het

Onderzoek bewijst het In Zweden is uit onderzoek naar het effect van groene thee, en in het bijzonder naar EGCG, gebleken dat EGCG de angiogenese remt. Hierdoor kan EGCG ingezet worden bij de behandeling van aandoeningen die gerelateerd zijn aan angiogenese. Psoriasis is zo’n aandoening.


EGCG helpt overgewicht verminderen!

Overgewicht is in onze maatschappij een groeiend probleem. Een van de risico’s van overgewicht is het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Verder verhoogt overgewicht de kans op het krijgen van diabetes type 2 en het ontwikkelen van bepaalde vormen van kanker. Dit probleem wordt vaak samengevat als Metabool Syndroom. “EGCG verhoogt uw energieverbruik en dus uw vetverbranding.” EGCG helpt overgewicht verminderen EGCG verhoogt uw energieverbruik en dus uw vetverbranding. Ook zorgt EGCG voor een toename van de stofwisseling. Dus EGCG helpt bij verminderen van overgewicht: door vermindering van de energieopname en door toename van het energieverbruik. Het effect wordt vooral veroorzaakt door EGCG. Voor een optimaal effect kiest u voor een capsule met gezuiverde EGCG erin.

EGCG helpt hart- en vaatziekten voorkomen!

Hart- en vaatziekten zijn dé ziekten van de 21-ste eeuw in onze Westerse maatschappij. Te weinig beweging en te vet eten, roken en drinken dragen hier in hoge mate aan bij. Wat kunt u hieraan doen? Allereerst uw levensstijl verbeteren én EGCG slikken. “EGCG levert een positieve bijdrage aan het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten”

Helpt aderverkalking voorkomen

EGCG levert een positieve bijdrage aan het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten.

Een belangrijke veroorzaker van hart- en vaatziekten is aderverkalking. Dit is een aandoening aan de vaatwand die zich voordoet doordat cholesterol zich gaat vastzetten aan de vaatwand. EGCG heeft een ondersteunende rol in het voorkomen van aderverkalking en dus hart- en vaatziekten. Deze ondersteunende rol is op basis van onderzoek aangetoond.


EGCG en cholesterol: een belangrijke combinatie!

Hoge cholesterolwaarden in het bloed zijn een risico voor de gezondheid. Een te hoog cholesterol geeft een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Cholesterol zorgt voor plaquevorming in de bloedvaten, met als gevolg het dichtslibben van de vaten.

Dit kan leiden tot een verslechterde doorbloeding van onder andere het hart en de hersenen. Dichtgeslibde bloedvaten functioneren niet goed en hierdoor ontstaat de kans op hoge bloeddruk, hartinfarct en herseninfarct.

“Het is van groot belang om er op te letten dat men een extract gebruikt met gezuiverde EGCG uit groene thee.”

Wat doet EGCG met uw cholesterol?

EGCG verlaagt het LDL-cholesterolgehalte in het bloed (het slechte cholesterol) en EGCG verhoogt het HDL-cholesterol (de goede vorm van cholesterol) in het bloed. Het is niet de bedoeling om EGCG een cholesterolverlager op recept te laten vervangen. Het kan wel in combinatie gegeven worden met receptgeneesmiddelen. Het is van groot belang om er op te letten dat men een extract gebruikt met gezuiverde EGCG uit groene thee.


Metabool Syndroom en EGCG!

Men spreekt van een metabool syndroom indien er sprake is van minimaal 3 van de volgende risicofactoren:

 • Verhoogde bloeddruk
 • Verhoogd cholesterolgehalte
 • Verhoogd (nuchter) bloedsuikergehalte
 • Overgewicht, met veel vet in de buikholte

Het risico van het metabool syndroom is het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, zoals atherosclerose (aderverkalking) en een verhoogde kans op het krijgen van een hartinfarct. Daarnaast is er een verhoogde kans op het ontwikkelen van Diabetes type 2 (ouderdomssuikerziekte, wat tegenwoordig al op jonge leeftijd geconstateerd wordt), ook kan het leiden tot galstenen en sommige vormen van kanker.

Het hele ziektebeeld metabool syndroom hangt nauw met elkaar samen. Overgewicht gaat vaak gepaard met een hoog cholesterolgehalte en verhoogde bloeddruk, daarnaast leidt overgewicht vaak tot het ontwikkelen van Diabetes Type 2. In onze westerse samenleving, waar overgewicht een probleem is, zijn er steeds meer mensen die lijden aan het metabool syndroom als gevolg van in eerste instantie  gewichtstoename mede ten gevolge van ons westerse eetpatroon.

EGCG kan de risico’s, die ontstaan door het metabool syndroom, verkleinen. EGCG is een sterke antioxidant en verkleint de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. EGCG helpt bij de strijd tegen overgewicht; EGCG verhoogt het energieverbruik van het lichaam wat leidt tot een afname van het lichaamsgewicht. EGCG heeft ook een gunstig effect op de bloedsuikerwaarden.


EGCG en kanker: onderzoek wijst uit!

Kan EGCG kanker voorkomen en kan EGCG kanker genezen? Uit bevolkingsonderzoeken is gebleken dat het drinken van tien of meer koppen groene thee per dag de kans op het krijgen van kanker verkleint dan wel uitstelt. Vooral slokdarm-, maag-, pancreas-, blaas- en prostaatkanker komt minder vaak voor bij consumptie van EGCG. EGCG is de belangrijkste component uit groene thee waaraan de werking kan worden toegeschreven.

“Vooral slokdarm-, maag-, pancreas-, blaas- en prostaatkanker komt minder vaak voor bij groene thee consumptie”

Recent is ook de werking van EGCG aangetoond bij mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker. Daarnaast is er in een wetenschappelijk onderzoek de werking aangetoond bij ovariumcarcinoom (kanker aan de eierstokken), een kleiner onderzoek gaf sterke aanwijzingen van het effect van EGCG bij Chronische Lymfatische Leukemie.


EGCG en suikerziekte: beperking van de risico’s!

Diabetes patiënten lopen onder andere een verhoogd risico op het krijgen van aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Diabetes tast de bloedvaten aan, bloedvaten worden dikker en stugger en er zullen hierdoor sneller beschadigingen optreden, waardoor de bloedvaten dicht kunnen slibben. Dit komt doordat er vetten, vooral cholesterol, aan de bloedvatwanden kunnen blijven plakken. Daarnaast zal de bloeddruk stijgen.

Mensen met suikerziekte lopen een aantal risico’s die beperkt kunnen worden door EGCG. Vanwege deze risico’s is het belangrijk om de Diabetes Mellitus goed te behandelen met medicijnen zoals insuline.


EGCG en mondhygiëne: het helpt!

Een slechte adem komt bij zeer veel mensen voor. De oorzaak zijn stinkende, vluchtige zwavelverbindingen, onder andere geproduceerd door bacteriën op uw tong. EGCG remt de enzymen die betrokken zijn bij het ontstaan van een slechte adem en remt de bacteriegroei.

“Onderzoek wijst uit dat EGCG voorkomt dat bacteriën aan de tanden en kiezen blijven vastplakken.”

Ook goed voor een gezond gebit en gezond tandvlees


EGCG en de ziekte van Alzheimer: minder schade!

De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie, die wordt veroorzaakt door een progressieve (voortschrijdende) neurologische schade in de hersenen. Verantwoordelijk voor de neurologische schade bij de ziekte van Alzheimer is het eiwit Beta-Amyloid, dat een soort plaquevorming veroorzaakt in de hersenen. Het verminderen van de aanmaak van dit eiwit leidt tot minder schade.

In proefdieronderzoek is aangetoond, dat dit eiwit minder wordt aangemaakt tijdens de behandeling met EGCG. Bovendien blijkt dit eiwit schadelijker te zijn als er vrije radicalen aanwezig zijn, en minder schadelijk is in de aanwezigheid van anti-oxidanten.


EGCG en de Ziekte van Parkinson: het verband!

De Ziekte van Parkinson is een aandoening waarbij schade is ontstaan aan de neuronen in bepaalde delen in de hersenen. Er bestaat veel wetenschappelijk bewijs dat oxidatieve belasting, door vrije radicalen, verouderings- en ontstekingsverschijnselen veroorzaakt. Naast veroudering treedt er ook schade en vermindering van lichaamsfuncties op.

“EGCG kan een rol spelen in de behandeling van neurologische aandoeningen als de Ziekte van Parkinson.”

Heeft u Parkinson? Slikt u dan zeker EGCG

EGCG kan een rol spelen in de behandeling van neurologische aandoeningen als de Ziekte van Parkinson. Het kan de voortgang van de ziekte afremmen en mogelijk een preventieve rol spelen. EGCG grijpt op verschillende punten van het ziekteproces aan. EGCG zelf is een zeer sterke anti-oxidant. Het beschermt neuronen eveneens tegen oxidatieve schade.


Onze producten

1 flacon (42 stuks)

1 flacon (42 stuks)

De Refresh Teacaps capsules hebben een minder bittere smaak dan andere capsules en zijn makkelijk op..

€ 17,25

5 flacons (210 stuks)

5 flacons (210 stuks)

Koop dit product en bespaar € 5,35 op de verzendkosten De Refresh Teacaps capsules hebben een..

€ 86,25

10 flacons (420 stuks)

10 flacons (420 stuks)

Koop dit product en bespaar € 5,35 op de verzendkosten en € 10,00 pakketvoordeel De Refresh..

€ 162,50