Gratis verzending vanaf € 80,00
Voor 17.00 uur besteld, morgen thuis

Wat is EGCG

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis. Groene thee is al eeuwen en eeuwen zeer populair in China en Japan, vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. De laatste jaren wordt groene thee ook steeds populairder in het Westen.

De groene theeplant stimuleert de gezondheid van steeds meer Nederlanders!

Pas de laatste decennia dringt tot de medische stand in Nederland door wat precies de vele gunstige effecten van de groene theeplant op uw gezondheid en weerstand zijn. Helemaal nadat het proces lukte om de natuurlijke werkzame stof EGCG uit de groene theeplant te halen en in werkzame capsules te stoppen voor dagelijks gebruik, nam het gebruik in Nederland hand over hand toe. Onderzoek bewijst dat het drinken van groene thee bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Ook zien we dat groene thee de algehele gezondheid bevordert en dat het helpt bij de preventie en de behandeling van diverse chronische ziekten.

Het draait om de stof EGCG

De stof EGCG is het belangrijkste bestanddeel in groene thee. Aan deze stof dankt groene thee zijn geneeskrachtige werking. Bij groene thee worden de verse blaadjes gestoomd. Dit voorkomt dat de polyfenolen oxideren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat EGCG een zeer sterke antioxidant is waaraan talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen worden toegeschreven.

Iederéén in de familie heeft baat bij EGCG

De werkzame stof EGCG uit de groene theeplant houdt elk lid van uw familie mooi, jong en sterk. Van kind tot ouders. Van ouders tot grootouders. Begin er nu mee, verhoog uw weerstand en geniet jarenlang van een gezond, mooi en fit lichaam en houdt ziektes, bacteriën en ontstekingen op afstand!

 • Goed voor hart- en bloedvaten.
 • Helpt bij verlaging van het cholesterolgehalte.
 • Verhoogt de vetverbranding.
 • Krachtige antioxidant.  

Is het slikken van EGCG veilig?

 • Uit onderzoek blijkt dat u zelfs zeer hoge dosis van deze stof veilig kunt slikken.
 • In Amerika heeft FDA (Food and Drug Administration) de stof als veilig verklaard.  

De 7 belangrijkste eigenschappen van EGCG voor….u:

 1. Uw lichaam verbruikt meer energie, dus verliest u meer vet.
 2. U ervaart een verlaging van het slechte LDL-cholesterol.
 3. EGCG stelt het krijgen van diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) uit.
 4. EGCG is een sterke antioxidant. 
 5. Psoriasis patiënten hebben baat bij EGCG.
 6. U heeft minder kans op tandbederf en tandvleesontstekingen.
 7. EGCG bevordert een biologisch evenwicht in uw maagdarmkanaal.

Mooi; Uw huid en een mooie strakke lijn

De huid is de spiegel van wat er allemaal gebeurt in uw lichaam. Refresh Teacaps voedt en beschermt de huid, is goed voor het bindweefsel in de huid, beschermt de huid tegen veroudering, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, beschermt tegen de uv-straling van de zon en is een sterke antioxidant. Refresh Teacaps ondersteunt u ook bij het natuurlijk afvallen, verhoogt de vetverbranding, verhoogt het basaalmetabolisme (uw stofwisseing) en helpt uw lever om uw lichaam te ontgiften. U verliest vetmassa, maar geen spierweefsel. Dit in tegenstelling tot andere afvalmethodes.


Jong; Uw drie-eenheid: hart, vaten en cholesterol

Gelukkig gezond! Zoals liefde, geluk en ons hart onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geld dit ook voor ons hart, onze bloedvaten, en het cholesterol in ons lichaam. Refresh Teacaps houdt de bloedvaten soepel, elastisch en schoon, verlaagt het cholesterolgehalte en is bevorderlijk voor het behoud van een sterke vaatwand en een goede bloeddruk. Zo bevordert het de doorbloeding.


Sterk; Meer energie en minder vermoeid

Veel mensen zijn chronisch moe door een “energie-lek” als gevolg van een druk bestaan met veel stress. De Refresh Teacaps ondersteunen uw actieve en ontspannen levensstijl. Ze zorgen voor een meer geestelijke energie, maken minder stressgevoelig en helpen u evenwichtig te zijn in stresssituaties. Alle bovengenoemde voordelen van Refresh Teacaps verhogen uw algehele weerstand.


De veiligheid van EGCG heeft u zelf in de hand…

Is het slikken van EGCG veilig? Uit onderzoek blijkt dat u zelfs zeer hoge dosis van deze stof veilig kunt slikken. In Amerika heeft FDA (Food and Drug Administration) de stof als veilig verklaard. Graag geven wij u enkele tips.

 • Het is van cruciaal om preparaten te kiezen met uitsluitend gezuiverde EGCG erin, de andere bestanddelen zijn niet noodzakelijk!
 • De minder zuivere groene thee-extracten bevatten mogelijk ook andere, soms schadelijke, stoffen die in de theeplant zitten zoals: pesticiden, zware metalen en coffeïne.
 • De grondstof met een gehalte van 94% aan EGCG heeft niet voor niets in de Verenigde Staten een GRAS-certificaat (Generally Recognized As Safe)!

EGCG en cholesterol: een belangrijke combinatie!

Hoge cholesterolwaarden in het bloed zijn een risico voor de gezondheid. Een te hoog cholesterol geeft een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Cholesterol zorgt voor plaquevorming in de bloedvaten, met als gevolg het dichtslibben van de vaten.

Dit kan leiden tot een verslechterde doorbloeding van onder andere het hart en de hersenen. Dichtgeslibde bloedvaten functioneren niet goed en hierdoor ontstaat de kans op hoge bloeddruk, hartinfarct en herseninfarct.

“Het is van groot belang om er op te letten dat men een extract gebruikt met gezuiverde EGCG uit groene thee.”

Wat doet EGCG met uw cholesterol?

EGCG verlaagt het LDL-cholesterolgehalte in het bloed (het slechte cholesterol) en EGCG verhoogt het HDL-cholesterol (de goede vorm van cholesterol) in het bloed. Het is niet de bedoeling om EGCG een cholesterolverlager op recept te laten vervangen. Het kan wel in combinatie gegeven worden met receptgeneesmiddelen. Het is van groot belang om er op te letten dat men een extract gebruikt met gezuiverde EGCG uit groene thee.


Metabool Syndroom en EGCG!

Men spreekt van een metabool syndroom indien er sprake is van minimaal 3 van de volgende risicofactoren:

 • Verhoogde bloeddruk
 • Verhoogd cholesterolgehalte
 • Verhoogd (nuchter) bloedsuikergehalte
 • Overgewicht, met veel vet in de buikholte

Het risico van het metabool syndroom is het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, zoals atherosclerose (aderverkalking) en een verhoogde kans op het krijgen van een hartinfarct. Daarnaast is er een verhoogde kans op het ontwikkelen van Diabetes type 2 (ouderdomssuikerziekte, wat tegenwoordig al op jonge leeftijd geconstateerd wordt), ook kan het leiden tot galstenen en sommige vormen van kanker.

Het hele ziektebeeld metabool syndroom hangt nauw met elkaar samen. Overgewicht gaat vaak gepaard met een hoog cholesterolgehalte en verhoogde bloeddruk, daarnaast leidt overgewicht vaak tot het ontwikkelen van Diabetes Type 2. In onze westerse samenleving, waar overgewicht een probleem is, zijn er steeds meer mensen die lijden aan het metabool syndroom als gevolg van in eerste instantie  gewichtstoename mede ten gevolge van ons westerse eetpatroon.

EGCG kan de risico’s, die ontstaan door het metabool syndroom, verkleinen. EGCG is een sterke antioxidant en verkleint de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. EGCG verhoogt het energieverbruik van het lichaam wat leidt tot een afname van het lichaamsgewicht. EGCG heeft ook een gunstig effect op de bloedsuikerwaarden.


EGCG en suikerziekte: beperking van de risico’s!

Diabetes patiënten lopen onder andere een verhoogd risico op het krijgen van aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Diabetes tast de bloedvaten aan, bloedvaten worden dikker en stugger en er zullen hierdoor sneller beschadigingen optreden, waardoor de bloedvaten dicht kunnen slibben. Dit komt doordat er vetten, vooral cholesterol, aan de bloedvatwanden kunnen blijven plakken. Daarnaast zal de bloeddruk stijgen.

Mensen met suikerziekte lopen een aantal risico’s die beperkt kunnen worden door EGCG. Vanwege deze risico’s is het belangrijk om de Diabetes Mellitus goed te behandelen met medicijnen zoals insuline.


EGCG en mondhygiëne: het helpt!

Een slechte adem komt bij zeer veel mensen voor. De oorzaak zijn stinkende, vluchtige zwavelverbindingen, onder andere geproduceerd door bacteriën op uw tong. EGCG remt de enzymen die betrokken zijn bij het ontstaan van een slechte adem en remt de bacteriegroei.

“Onderzoek wijst uit dat EGCG voorkomt dat bacteriën aan de tanden en kiezen blijven vastplakken.”

Ook goed voor een gezond gebit en gezond tandvlees


Onze producten

1 flacon (42 stuks)

1 flacon (42 stuks)

De Refresh Teacaps capsules hebben een minder bittere smaak dan andere capsules en zijn makkelijk op..

€ 17,25

5 flacons (210 stuks)

5 flacons (210 stuks)

Koop dit product en bespaar € 5,35 op de verzendkosten De Refresh Teacaps capsules hebben een..

€ 86,25

10 flacons (420 stuks)

10 flacons (420 stuks)

Koop dit product en bespaar € 5,35 op de verzendkosten en € 10,00 pakketvoordeel De Refresh..

€ 162,50